ZAGREBAČKI NADBISKUP KARDINAL BOZANIĆ ODLAZI OKO USKRSA? Papa Franjo već ima zamjenu za njega


Iako se službeno navodi kako je papa Franjo primio kardinala Bozanića kao član Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata i Kongregacije za katolički odgoj, smatra se kako će zagrebački nadbiskup otići oko Uskrsa

Nakon što su hrvatski biskupi završili svoj pohod “Ad limina apostolorum”, papa Franjoprimio je dvojicu biskupa pojedinačno i to nadbiskupa, zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića koji je bio na sastanku kod Pape u četvrtak 15. studenoga. Samo dan kasnije Papa je primio porečko-pulskoga biskupa mons. Dražena Kutlešu.

Priča se u crkvenim krugovima

Smatra se kako su susreti bili značajni, s obzirom na priče u crkvenim kuloarima kako će Bozanić otići s katedre zagrebačkog nadbiskupa, a da će ga naslijediti upravo biskup Kutleša, piše Večernji list. 

“To potvrđuje sve ono što se može čuti, tj. prije odlaska naših biskupa u Rim govorilo se da bi kardinal Bozanić mogao otići oko Uskrsa, a to je onda upravo to”, kažu Večernjem sugovornici u Crkvi.

Na službenim stranicama Zagrebačke nadbiskupije navodi se kako je papa Franjo primio kardinala Bozanića kao član Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata i Kongregacije za katolički odgoj te Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije.

Previous ODLIČNA VIJEST IZ MORA IZMEĐU ALJASKE I RUSIJE: Buja populacija polarnih medvjeda
Next DAN POSLIJE: Političari su otišli, a Grad je ostao tužno ogledalo hrvatske stvarnosti