JAVNE SLUŽBE STUPAJU U ŠTRAJK: Evo što je razlog!


Zagreb,22.11.2012 (novosti) - prosvjed sindikata, skup na Markovu trgu foto Davor Kovacevic novosti

Konferencija za novinare Sindikata javnih službi – potpisnika temeljnoga kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama održana je u ponedjeljak u Zagrebu. Najavili su štrajk.

‘Štrajk je naše pravo, ponuda Vlade je sramotna’, rečeno je na pressici. Štrajkat će, kažu, počevši od 28.11. svaki tjedan po jedan dan. Štrajk će, kažu, biti vrlo vidljiv,  ali nisu htjeli govoriti o detaljima. ‘O tome ćemo više reći početkom sljedećega tjedna’.

Podsjetimo, Sindikati javnih službi – koji okupljaju oko 180 tisuća zaposlenih u zdravstvu, školstvu, znanosti, kulturi i socijali – odbili su Vladinu ponudu o povećanju osnovice za plaće od tri posto i odlučni su provesti najavljeni štrajk.

Devet sindikata javnih službi, naime, odbilo je Vladinu ponudu nakon provedenog izjašnjavanja, odnosno odluka sindikalnih tijela, rekao je prošloga tjedna predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec na konferenciji za novinare.

Dodao je kako započinju pripreme za daljnje aktivnosti te napomenuo kako o tome postoji visoka suglasnost sindikalnog članstva.

Upitan o mogućnosti štrajka Mihalinec je tada rekao kako se oko toga još konzultiraju i dogovoraju pa će naknado odlučiti o tajmingu, napominjući kako se 86 posto članstva izjasnilo za daljnje sindikalne aktivnosti s tim u vezi.Danas će, prema pozivu na konferenciju za novinare, izaći s detaljima o štrajku.

Previous Različite reakcije: Je li Severina potpuno gola ispod bunde?
Next Prelijepa voditeljica oduševila vrućom fotkom u bikiniju!